Met het jubileum van de Schola Cantorum van de parochie St. Adrianus gaat er ‘iets nieuws’ beginnen. De schola wil op regelmatige basis Nederlandse vespers in gregoriaanse stijl zingen van de in 2012 overleden priester-componist Gerard Lesscher. Momenteel wordt nog hard gewerkt aan de uitgave van deze gezongen Nederlandse Getijden en verwacht wordt dat het werk in 2016 zal verschijnen.

Door de Nationale Raad van Liturgie (NRL) wordt dit werk beschouwd als een verrijking van het getijdengebed in Nederland. De teksten van dit gezongen getijdengebed zijn in overeenstemming met het getijdenboek dat in 1990 voor het Nederlandse en Vlaamse taalgebied beschikbaar kwam als uitvloeisel van het Tweede Vaticaans Concilie.

De Nederlandse vespers zoals Gerard Lesscher die componeerde ademen de meditatieve sfeer van het gregoriaans, zijn fijn om te zingen, geven ruimte aan volksparticipatie en de teksten zijn geheel volgens het getijdenboek van de kerk.

De eerste vesperviering is op de jubileumdag 29 november 2015 om 16.30u in de St. Adrianuskerk in Naaldwijk en duurt ongeveer 25 minuten. De volgende Nederlands gezongen vespers zijn op 6 en 13 december.